• 16 augustus 2021

loading=lazy

Ben je op dit moment op zoek naar de beste aandelen van augustus 2021? Maar weet je niet welke de échte top aandelen zijn om in te beleggen?

Hier vind je een overzicht van aandelen met de hoogste Quant Ratings volgens Seeking Alpha. Deze ratings zijn gebaseerd op data, prognoses van management én adviezen van analisten.

Inhoud

💡TIP: Bekijk deze pagina (met grote sheets) op je laptop of desktop voor het beste resultaat.

Zo werkt het

Rechts in de sheets zie je 2 kolommen die laten zien of de huidige prijs onder een SMA (Simple Moving Average) zit. Dit is het prijsgemiddelde over een X aantal dagen.

Hoe lager de prijs is t.o.v. dat gemiddelde, hoe voordeliger het aandeel in de markt staat. Zit de prijs onder de eerste 3 SMA’s, dan heb ik het een ‘buy’ genoemd. Zit de prijs onder alle SMA’s, dan een ‘big buy’. 

Check hier hoe de aandelen er op Seeking Alpha uit zien, en hier vind je wat meer info over de ‘factor grades’ en Quant Ratings die ze hanteren. Ik heb ook een sheet met de populaire ARK Invest holdings toegevoegd. Meer daarover hier.

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.

Beste aandelen algemeen

Dit zijn de beste aandelen om nu te kopen, waarbij alle sectoren en grootte (market cap) van de bedrijven op één hoop zijn gegooid. Experts zijn hier nauwkeurig doorheen gelopen en hebben deze na data-analyse verkozen als de betere aandelen. Zij adviseren deze aandelen als eerste te onderzoeken.

Beste tech aandelen

Dit zijn alle beste technologie-aandelen. Zowel kleine als grote bedrijven die door SA zijn gelabeld als ‘tech’ en een goede beoordeling hebben gekregen. Staar je dus niet blind op de Nasdaq top 100, maar kijk verder en ontdek kleine pareltjes die groot kunnen worden.

Beste groeiaandelen

Hierbij een lijst met de beste groeiaandelen die nu interessant zijn. De bedrijven hierachter hebben het afgelopen jaar enorme groei laten zien, maar verwachten deze groei in de komende jaren te zetten.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in cloud computing, groene energie, zelfrijdende auto’s of in de technologische financiële sector.

Hebben we te maken met sterke financiële markten én lage inflatie, dan is dit een goede lijst met bedrijven waarvan de bruto inkomsten momenteel een enorme stijging laat zien.

Beste value aandelen

Dit zijn de beste ‘value stocks’ waarbij een betere koers winstverhouding t.o.v. concurrentie én een gezonde cashflow een belangrijke rol spelen. Dit zijn vaak de bekendste bedrijven die de afgelopen jaren goed gepresteerd hebben.

Is er inflatie op komst en/of wil je veilig(er) aandelen kopen, dan is dit een goede set aandelen om je in te verdiepen. Ideaal voor de beginnende belegger. die ook graag wil beleggen in andere industrieën.

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.

Beste small cap aandelen

Dit zijn de beste small cap aandelen die doorgaans een market cap onder de 200 miljoen dollar hebben. Kleine veelbelovende bedrijven die uit kunnen groeien tot prominente spelers. 

Beste REITS

Hier vind je de beste REITs (Real Estate Investment Trust). Check hun actuele dividenduitkering op andere websites zoals Yahoo Finance.

REITS kunnen een relatief hoog rendement opleveren en voor een stabiel passief inkomen zorgen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar cash flow uit vastgoed.

Beste dividend aandelen

Dit zijn de beste dividend-aandelen waarbij alle industrieën zijn meegenomen. Dus niet alleen real estate. Wil je maandelijks of per kwartaal cash flow genereren, dan is dit een goede lijst dividend-aandelen om uit te pluizen.

ARK Innovation ETF

Hieronder de aandelen die in ARK’s Innovation ETF zitten. Dit is ARK’s algemene (gemixte) ETF.

Conclusie

Welke van deze beste aandelen je ook kiest, doe altijd je eigen onderzoek. Neem een individueel aandeel uitvoerig onder de loep door in ieder geval de volgende eigenschappen van het beursgenoteerde bedrijf te onderzoeken:

 • Management team
 • Unieke positionering (Moat)
 • Bruto en netto inkomsten
 • Bruto en netto marges
 • Financieële balans
 • Koers-winstverhouding ratio
 • Price/sales én EV/EBITDA ratio
 • Ratio’s t.o.v. de conccurentie
 • Groei van TAM (Total Addressable Market)
 • Grootte t.o.v. concurrentie
 • Risico’s en zwakheden

Kom je ergens niet uit? Stel je vraag dan in onze beleggers-community. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met aandelen die door Seeking Alpha als beste zijn beoordeeld op basis van financiële data, management prognoses én adviezen van analisten.

Naast de ‘big tech’ aandelen zijn er tal van goede tech aandelen waarvan de fundamentals er momenteel gunstig voor staan. Hier vind je een actuele lijst met de beste technologie-aandelen.

Kijkend naar het advies van analisten, de forecast van het management team en bestaande financiële data uit bedrijven, dan zijn de groeiaandelen in deze lijst de beste vandaag de dag.

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.

Write us

Find us at the office

Darmofal- Broderick street no. 11, 88736 Vatican City, Vatican City

Give us a ring

Meadow Hipsley
+90 293 316 242
Mon - Fri, 8:00-14:00

Join us